Kina lämnade räntan på sin ettåriga medelfristiga utlåningsfacilitet oförändrad

Publicerad

Kinas centralbank, Peoples Bank of China, lämnade räntan på sin ettåriga medelfristiga utlåningsfacilitet om 2,5 procent oförändrad under måndagen.

Samtidigt injicerade banken 100 miljarder yuan, nära 150 miljarder kronor, i medel via instrumentet, enligt ett uttalande på sin webbplats.

Med MLF-lån till ett värde av 170 miljarder yuan som förfaller på onsdag har PBOC dränerat det finansiella systemet på 70 miljarder netto. MLF kanaliserar billiga lån till banker, och de räntor som PBOC tar ut för att utnyttja MLF är knutna till de räntor som långivare erbjuder för lån till hushåll och företag.

Räntorna på den medelfristiga utlåningsfaciliteten och omvända repor ses som en föregångare till eventuella förändringar i referensräntorna, skriver Wall Street Journal. Måndagens oförändrade räntor tyder på att benchmarkräntorna sannolikt kommer att vara stabila denna månad, fortsätter affärstidningen.

Kina är världens näst största ekonomi och en mycket viktig handelspartner för Sverige.

https://www.wsj.com/economy/central-banking/china-central-bank-keeps-key-policy-rates-steady-3871aa40?mod=latest_headlines

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons