Kina: Fastighetssektorn kommer att stabiliseras

Publicerad

Kinas fastighetssektor kommer att gradvis stabiliseras i samband med att ekonomin återhämtar sig och finanspolitiska åtgärder ger avtryck. Det uppger en talesperson för Kinas statistiska centralbyrå, rapporterar Reuters.

Kina är världens näst största ekonomi. Under morgonen inkom BNP-statistik svagare än väntat och huspriserna var oförändrade i månadstakt. Siffran var den svagaste hittills i år.

Talespersonen Fu Linghui sade att fastighetsmarknaden håller på att övergå från en snabb utveckling till en stabil utveckling på medellång till lång sikt.

Utöver detta gavs det också kommentarer om Kinas tillväxt. Enligt Fu håller ekonomin på att förbättras även om den ekonomiska situationen är komplex och grunden för inhemsk ekonomisk återhämtning inte är solid.

Fu underströk dock att Peking har fullt förtroende för att kunna nå årets tillväxtmål. Det är sedan tidigare angivet till cirka 5 procent.

Det råder en skepsis över om målet kan nås efter att Kinas ekonomi börjat bromsa in under andra kvartalet till följd av svag efterfrågan både hemma och utomlands.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons