Kiliaro: huvudägaren finansierar och står bakom oss

Publicerad

Kiliaro, som säljer molnlagring via en bildapp, föll med 26,9 procent under gårdagen efter att Kalqyl släppt en analys där man menade att bolaget står inför en svår finansiell utmaning, vilket Finwire rapporterade om under eftermiddagen igår.

Den kraftiga nedgången i kursen har fått bolaget att kommentera analysen. Det är oerhört ovanligt att bolag kommenterar enskilda aktieanalyser.

”Normalt brukar vi inte kommentera externa analyser men med tanke på skrivningen om ’risk för konkurs’ och att ’Kiliaros kassa är slut vid månadsskiftet’ (dvs idag) så vill vi dementera dessa uppgifter. First Venture som huvudägare står bakom bolaget och kommer att fortsätta att stödja bolaget finansiellt speciellt som vi nu har fått ett rejält fäste i den turkiska marknaden”, uppger Peter Werme, ordförande i Kiliaro samt huvudägaren First Venture.

Företaget menar att Kalqyl missförstått när man gjort sin analys och att man även borde kontaktat bolaget.

”Kalqyls uttalande är baserad på bristande helhetsgrepp om bolaget. Det som stämmer är att Kiliaro är ett utvecklingsbolag i behov av externt kapital. Det som absolut inte stämmer är att bolaget är på väg mot konkurs”, uppger vd Elie Komo.

Han fortsätter.

”Vår sälj- och marknadsstrategi har levererat starkt på den turkiska marknaden, där vi redan vunnit flera samarbeten med välkända varumärken och fler välkända varumärken finns i företagets marknadspipeline att stänga under året! Ihop med våra partners kommer vi nå över 100 miljoner exponeringar, som avser att generera in nya betalande användare.”

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons