Kepler Cheuvreux uppdaterar estimat för Lyko – upprepar köp med riktkurs 250 kronor

Publicerad

Kepler Cheuvreux uppdaterar sina estimat inför e-handelsbolaget Lykos rapport för det fjärde kvartalet. Samtidigt upprepas rekommendationen köp med riktkurs på 250 kronor.

De förväntar sig en motståndskraftig tillväxt i fjärde kvartalet (en ökning med 13 procent mätt i lokal valuta i årstakt) på en tuff konsumentmarknad.

”Vi förväntar oss också en fortsatt förbättring av bruttomarginalen (en ökning med 140 baspunkter i årstakt) och lägre marknadsföringskostnader i förhållande till försäljningen (200 baspunkter lägre i årstakt) vilket förbättrar lönsamheten”, skriver Kepler.

Kepler tror på ett rörelseresultat om 37,5 miljoner kronor för fjärde kvartalet med en rörelsemarginal om 4,7 procent. Deras förväntningar för helåret 2023 har ökat 52 procent på grund av revideringar från en låg vinstnivå.

”Vi behåller vår riktkurs på 250 kronor som ett nettoresultat av kraftigt höjda vinstprognoser för de närmsta åren, men något sänkta långtids- till slutprognoser på grund av en något lägre intäktsbas. Vår riktkurs motsvarar EV/S på 1,2 gånger och 24 gånger EV/ebit för 2024. Vi upprepar Köp med riktkurs 250 SEK”, skriver Kepler.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire

Annons