Kammarrätten reducerar Kindreds sanktionsavgift från 2020

Publicerad

Kammarrätten i Jönköping har idag reducerat den sanktionsavgift som bettingbolaget Kindred tilldelades 2020 för att enligt Spelinspektionen a brutit mot regeln gällande bonusbestämmelser under 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sanktionsavgiften som av Spelinspektionen sattes till 100 miljoner kronor reducerades av Förvaltningsrätten till 50 miljoner kronor. Kammarrätten har nu valt att reducera den ytterligare till 30 miljoner kronor.

Kindred Groups helägda dotterbolag Spooniker tilldelades 2020 en sanktionsavgift om 100 miljoner kronor av Spelinspektionen för att i början av 2019 ha brutit mot regeln gällande bonusbestämmelsen. I beslutet från Spelinspektionen menar man att en del av Kindreds erbjudanden, tävlingar och kampanjer uppfattades som ekonomiska incitament och därmed som bonusar. Efter beslutet från Spelinspektionen ändrade Kindred sina erbjudanden omgående.

Kindred menar att då reglerna var otydliga och därmed öppnade för olika tolkningar borde sanktionsavgiften sättas ned helt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons