Jack Ma uppmanar Alibaba att ’korrigera kursen’ – BN

Publicerad

Kinesiska e-handelsjätten Alibabas grundare Jack Ma vill att bolaget ”korrigerar kursen”. Det skrev han som svar på ett inlägg på företagets interna forum, uppger källor till Bloomberg News.

Jack Mas inlägg överraskar då han lämnade den dagliga verksamheten 2020. I det korta inlägget hyllade han de beslut som tagits de senaste åren av konkurrenten PDD Holdings för att vinna marknadsandelar ifrån Alibabas e-handel. Han uppgav sig vara säker på att Alibaba kommer att förändras och ”korrigera kursen”.

”Alla stora företag föds under en vinter”, skrev miljardären. När AI-eran för e-handel drar igång är det en möjlighet för alla såväl som en utmaning.”

Inlägget kommer när Alibaba sett sin dominans inom e-handeln utmanas av PDD och Bytedance. Samtidigt har Alibaba tagit ett kliv tillbaka från tidigare planer om en uppdelning i sex självständiga bolag. Istället slutade det hela med att vd:n ersattes med två Jack Ma-allierade, Joseph Tsai och Eddie Wu. Duon meddelade några månader senare att den efterlängtade noteringen av molnverksamheten uteblir.

Alibabas aktie föll 2,2 procent på Hongkongbörsen. Nedgången mildrades dock av Jack Mas uppmuntrande kommentarer.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-29/jack-ma-asks-alibaba-to-change-and-praises-pdd-in-rare-memo

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons