Immunovia omstrukturerar – kommer leda till betydande uppsägningar

Publicerad

Diagnostikföretaget Immunovia aviserar en omstruktureringsplan som innebär att man upphör
med kommersialiseringen av Immray Pancan-d-testet i USA, för att istället fokusera på vidareutveckling och klinisk testning av nästa generations test för upptäckt av pankreascancer.

Beslutet innebär bland annat att det kommer behöva göras betydande uppsägningar i Sverige och USA i flera funktioner, enligt ett pressmeddelande.

Det påpekas samtidigt att personalnedskärningarna och elimineringen av andra rörelsekostnader kommer att sänka kassaförbränningshastigheten och utöka bolagets kassareserver långt in i 2024.

”I det nuvarande finansiella klimatet har vi beslutat att fokusera våra resurser på vårt nästa generations test för upptäckt av pankreascancer”, säger vd Jeff Borcherding.

Nästa generations test är under utveckling med ett förväntat lanseringsdatum 2024. Immunovia räknar med att kunna släppa ytterligare detaljer om produkten senare i år. Det nya testet förväntas ge korrekta resultat hos patienter som inte producerar CA19-9, ett beroende som har varit begränsningar för Immray Pancan-d-testet.

”Vi är mycket glada över potentialen med det nya testet att leverera hög noggrannhet över hela spektrumet av högriskindivider. Testet som för närvarande är under utveckling ger oss den bästa möjligheten att visa betydande förbättringar av patientresultat, vilket är nödvändigt för att säkerställa mer omfattande subventioner till patienter för vårt test i USA. Subventioner är en grundläggande drivkraft för affärsvärdet för Immunovia och är grundläggande för att säkra bolagets långsiktiga framgång”, uppger Jeff Borcherding.

Immunovia håller en telefonkonferens idag klockan 15.00 för att berätta mer om förändringarna.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons