Humble avser sälja fastigheter, väntas ge positiv resultateffekt på 73 miljoner

Publicerad

Foodtechbolaget Humble har ingått en icke bindande avsiktsförklaring om att sälja tolv fastigheter till ett svenskt fastighetsbolag med säte i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna ägs indirekt genom dotterbolag och i avtalet ingår också en option för intressenten att köpa en till fastighet från Humble.

Det preliminära överenskomna värdet för fastigheterna är cirka 300 miljoner kronor. Affären väntas ha en positiv engångseffekt på resultatet med cirka 73 miljoner kronor. Vidare stärker transaktionen Humbles likviditet med cirka 210 miljoner kronor samtidigt som nettoskulden reduceras med cirka 290 miljoner kronor.

Det överenskomna värdet för optionsfastigheten är cirka 20 miljoner kronor.

Transaktionen kring fastigheterna struktureras som en ”sale-leaseback”, det vill säga att man hyr tillbaka fastigheterna efter att de sålts till intressenten. Parterna siktar på att ingå bindande överlåtelseavtal under andra halvåret.

”Upplägget säkerställer att Humbles dotterbolag kan fortsätta driva sina respektive verksamheter i befintliga lokaler utan avbrott. Genom transaktionen får även Humbles dotterbolag en långsiktig hyresvärd som har god kunskap och erfarenhet av att driva och förvalta fastigheter för kommersiellt bruk”, heter det.

Humble har historiskt förvärvat fastigheterna i samband med bolagsförvärv.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons