Flat Capital investerar 19 miljoner i Discord

Publicerad

Investeringsbolaget Flat Capital har förvärvat en aktiepost i Discord för cirka 19 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Flat har köpt befintliga aktier i Discord, som backas upp av bland annat Dragoneer Investment Group. Det framgår inte vem som är säljare av aktierna.

Investeringen i Discord kommer efter att Flats ordförande Sebastian Siemiatkowski upptäckt bolaget i ett aktieforum som handlade om Flat.

”Jag upptäckte Discord när jag läste om Flat i ett aktieforum som hänvisade till en Flat-server på plattformen. Där samlas användare med intresse i Flat för att diskutera och dela information. Jag förstod snabbt att jag inte är ensam om att gilla plattformen med sina miljontals användare och stora VC aktörer som backar bolaget, däribland Dragoneer. Vi är så glada att vi fick möjligheten att köpa aktier i Discord, och extra roligt är det förstås att vi hittade bolaget genom våra aktieägare!”, kommenterar Siemiatkowski.

Transaktionen väntas inte få någon betydande effekt på Flats substansvärde jämfört med senaste rapporterade substansvärdet per 31 december 2021.

I september förra året tog Discord in 500 miljoner dollar och uppgifter gjorde gällande att värderingen då var cirka 15 miljarder dollar. Det var betydligt högre än värderingen på 10 miljarder dollar som Microsoft ville köpa Discord för tidigare under 2021. Den affären blev emellertid aldrig av.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons