Fingerprint Cards är öppna för förvärv inom ny organisationsenhet – IR-chef

Publicerad

Igår tillkännagav teknikbolaget Fingerprint Cards en ny organisationsenhet under namnet “New Business”, som en del av sin diversifieringsstrategi.

Enheten kommer att ha ett särskilt fokus mot följande fyra områden; Nya partners, fusioner och förvärv (M&A), bilar och monetisering av immateriella rättigheter. I en kommentar till Finwire gav Fingerprints IR-chef Stefan Pettersson lite mer färg på nyheten.

– Det handlar om att expandera till nya, angränsande områden genom att ingå samarbetsavtal med innovativa teknikföretag som kan dra nytta av Fingerprints tekniska expertis och försäljningskanaler i sin go-to-market-strategi. På det tekniska området kan det röra sig om produktifiering i form av paketering, algoritmer, integrering, test med mera, förklarar Pettersson och fortsätter:

– Det kan även röra sig om att Fingerprints tar ansvar för supply och att man utnyttjar det faktum att Fingerprints finns på stora kunders AVL, det vill säga är en leverantör som kunderna har auktoriserat. Vi har redan ett flertal pågående diskussioner, till exempel inom området hälsorelaterade sensorer och inom ”presence detection”.

Bolaget är öppna för att göra förvärv.

– Om vi ser en potential i att realisera betydande synergier med ett partnerföretag (fokus på teknikföretag), kan vi också utvärdera riktade, mindre förvärv för att komplettera vår portfölj, uppger IR-chefen.

Cirka 10 personer kommer att jobba under Thomas Rex i den nya enheten.

– Initialt handlar det om cirka 10 personer, plus att de resurser som behövs allokeras från fall till fall inom R&D för att stötta de projekt som New Business-organisationen driver, deklarerar Pettersson.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons