Erik Penser kommenterar Fingerprint Cards nya vd

Publicerad

Med sin långa erfarenhet från stora bolag borde Fingerprint Cards nya vd bli en styrka för bolaget. Det tror Erik Penser Bank som kommenterat tillsättningen.

Igår meddelade Fingerprint Cards att man utsett Adam Philpott till ny vd. Philpott är sedan maj medlem i bolagets styrelse och kommer kliva på vd-rollen 1 september i år.

”Med mångårig bakgrund från McAfee och Cisco har Adam lång erfarenhet och ett stort nätverk inom digital säkerhet och därmed digital identitetshantering. Dessutom har han betydande erfarenhet av att leda högpresterande team genom omfattande förändringsprogram. I takt med att bolaget fortsätter ställa om och i takt med att beroendet av mobiltelefontillverkare minskar borde detta vara en styrka”, skriver Penser i en kommentar.

Penser lyfter även fram tillförordnade vd Ted Hanssons roll i bolaget .

”Ted Hansson, som har varit tillförordnad vd sedan hösten 2022, kommer fortsätta inneha en viktig roll i bolaget. Vi ser detta som positivt då Ted som President, Mobile, PC & Access China har legat nära verksamheten och då vi bedömer att han är mycket uppskattad i organisationen.”

Vad gäller Fingerprint som bolag skriver Penser att man fortsatt är positiva till dess tillväxtpotential.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons