Ericsson styrelse uttrycker fullt förtroende för Ekholm inför årsstämma

Publicerad

Ericssons styrelse ger sitt fulla förtroende för vd Börje Ekholm efter kritiken mot affärerna i Irak och diskussionerna med USA:s justitiedepartement.

”Koncernchef Börje Ekholm har styrelsens fulla förtroende, inte enbart när det gäller att driva företagets verksamhet framgångsrikt, utan också att leda organisationens förändringsarbete inom etik och regelefterlevnad”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande kommenteras även förra veckans besked att Scott Dresser tillsatts som ny chefsjurist. Han kommer att arbeta med de externa juridiska rådgivarna och leda den omfattande granskningen av händelserna relaterade till Irak och hur dessa hanterades.

”Denna process pågår och vi kommer att agera skyndsamt för att åtgärda identifierade brister eller missförhållanden. Företaget fortsätter att samverka med DOJ och andra relevanta myndigheter”, heter det.

Ericsson håller årsstämma nästa vecka. Många av storägarna har enligt Dagens industri ännu inte bestämt sig ifall de tänker ge ledningen ansvarsfrihet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons