EQT Future investerar i två bolag verksamma inom förädling av frukter

Publicerad

Riskkapitalbolaget EQTs fond EQT Future ska genomföra en minoritetsinvestering i SNFL och IFG, två innovatörer inom förädling av bordsdruvor och körsbär. Ambitionen förklaras vara att bidra till förbättrat värdeerbjudande för odlare, återförsäljare och konsumenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

SNFL har 67 patenterade sorter och stora områden med licensierad mark till odlare i 19 länder. Företaget driver även ett FoU-center i Spanien och USA med fokus på sjukdomsresistens, optimerade odlingsmetoder, specialsmaker, höga näringsvärden samt förlängd hållbarhet.

IFG har säte i Bakersfield, Kalifornien och grundades 2001. De innehar 47 patenterade sorter av bordsdruvor och körsbärsträd, samt ett stort antal licensierade hektar till odlare i 15 länder.

”Vi är glada över att få möjlighet att stödja dessa två innovativa företag och detta är ett utmärkt exempel på hur EQT Future investerar i företag med potential att leda industrier mot en mer hållbar framtid. EQT Future kommer att stödja accelererade investeringar i forskning och utveckling och fokusera på påverkan, digitalisering, system- och organisationsutveckling”, kommenterar Carl Johan Renström, partner inom EQT Futures rådgivande team.

Vad investeringen uppgår till framgår inte.

Transaktionen är föremål för villkor och godkännanden och förväntas slutföras under fjärde kvartalet i år.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Annons