Didner & Gerge US Small and Microcap ökade 0,3 procent i februari – J&J Snack Food och Kinsale bidrog positivt

Publicerad

Fonden Didner & Gerge US Small and Microcap steg 0,3 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 3,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jessica Frank och Linn Hansson.

Trots en volatil börsmånad skriver förvaltarduon att fonden i stort sett stängde oförändrad under februari månad. Bland de bättre presterande innehaven nämns J&J Snack Foods, Kinsale och LHC Group.

J&J Snack Foods är en marknadsledande tillverkare och distributör av snacks och frysta drycker. J&J har trots regelbundna prishöjningar lyckats öka försäljningen varje år i nästan ett halvt sekel, pandemiåret 2020 undantaget. I senaste kvartalsrapporten påvisade bolaget en sund försäljningsåterhämtning vilket fick aktien att stiga.

Kinsale beskrivs av förvaltarduon som ett specialförsäkringsbolag för sak- och olycksfallsförsäkringar. Bolaget använder en egenutvecklad teknik för att förbättra alla delar av kedjan inom kommersiella försäkringar, vilket lett till högre servicenivåer och lägre kostnader än branschssnittet.

Bland månadens sämst presterande bolag återfinns istället Installed Building Products (IBP) och Medpace.

IBP beskrivs som en installatör av isolering till bostäder och har en ledande position i USA. Bolagets gynnas av en strukturell trend med krav på allt bättre isolering för att göra bostäder mer energieffektiva.

Medpace beskrivs av förvaltarduon som en ledande kontraktsforskningsorganisation för mediciner. Bolagets kunder är främst mindre bolag som inte råd eller möjlighet att bygga upp infrastrukturen kring de kliniska studierna själva.

Störst sektorexponering under månaden hade fonden mot industri med 27,8 procent av exponeringen. Därefter följde hälsovård och teknologi med exponeringar om 27,5 respektive 15,8 procent.

Största enskilda innehav var vid månadsskiftet Kinsale Capital Group, UFP Technologies och Winmark med portföljvikter om 4,1, 4,0 respektive 3,8 procent.

Didner & Gerge US Small and Microcap, %februari, 2022Fond MM, förändring i procent0,3Index MM, förändring i procent2,1Fond i år, förändring i procent-8,7Index i år, förändring i procent-3,2

Joel Johansson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons