Di listar svenska bolag som passar in i Buffetts vinnarformel

Publicerad

Dagens industri har listat fyra svenska bolag som passar in i finanslegendaren Warren Buffetts vinnarformel om att föredra fantastiska bolag till rimliga priser framför hyggliga bolag till fantastiska priser.

Det handlar om Mips, Xvivo, Yubico som är på väg till börsen via spac:en ACQ Bure, och First North-listade Lumenradio.

Gemensamt för bolagen är att de mäktat med att leverera en god lönsamhet under kraftig tillväxt. Ett ytterligare plus är att bolagen är verksamma på marknader med goda tillväxtutsikter.

Framöver blir en avgörande fråga om bolagens företagsledningar kan fortsätta utveckla företagen så att de vinner marknadsandelar, enligt Di.

Också viktigt att ta med i kalkylen är värderingarna, vilka för dessa bolag är avsevärt högre än jämfört med de senaste fem årens börsvinnare. Detta avviker från Buffetts ovannämnda vinnarformel.

“Med tanke på kurslyften och att tillväxtbolag överlag har fått en ansträngd värdering i kölvattnet av det senaste halvårets kursrally på Nasdaqbörsen är tidpunkten för att köpa ovanstående fyra lönsamma tillväxtbolag kanske inte den rätta. Det är dock bolag vars historik och egenskaper gör att de ska vara högt upp på var investerares bevakningslista om värderingarna faller i ett litet lugnare börsklimat”, skriver Di.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons