Dansk aktör reser kapital till världens största fond för investeringar i förnyelsebar energi

Publicerad

Finansaktören Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har genomfört en första stängning av sin nya fond Copenhagen Infrastructure V (CI V). Totalt har bolaget säkrat 5,6 miljarder euro i kapital, motsvarande cirka 66,6 miljarder kronor.

Målsättningen är att resa 12 miljarder euro i kapital, vilket skulle göra fonden till den största av sitt slag i världen. Enligt CIP har en stor grupp ledande institutionella investerare från Kontinentaleuropa, Norden, Storbritannien, Nordamerika och Asien-Stillahavsområdet deltagit i den första stängningen av fonden.

”Att nå nästan 6 miljarder euro vid första stängningen är ett bevis på fondens betydelse och förtroendet för vår industriella strategi för investeringar i energiinfrastruktur. Med sitt greenfield-fokus och sin stora och diversifierade portfölj har CI V potential att väsentligt bidra till och påskynda energiomställningen på global nivå, samtidigt som den genererar stark avkastning för våra investerare”, säger Jakob Baruël Poulsen, Managing Partner på CIP.

Fonden kommer att fokusera på greenfield-investeringar inom storskalig infrastruktur för förnybar energi. Investeringar kommer att ske globalt, och man avser att diversifiera sina investeringar i allt från havsbaserad vindkraft till solenergi och batterilagring. Investeringar kommer att ske i OECD-länder med låg risk i Nordamerika, Västeuropa och Asien och Stillahavsområdet.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons