Curasight utökar klinisk terapeutisk strategi och gör nyemission om 51,2 miljoner danska kronor

Publicerad

Forskningsbolaget Curasight kommer accelerera och utöka sin kliniska terapeutiska strategi genom att lägga till en ny fas I/IIa-studie. I samband med detta har bolaget beslutat om en nyemission om upp till 51,2 miljoner danska kronor före kostnader till befintliga aktieägare. Det framgår av två pressmeddelanden från bolaget.

”Vi är fast beslutna att utveckla den teranostiska metoden inom cancervården, med målet att förse läkare och patienter med innovativa lösningar som stöder en kombinerad diagnostik- och behandlingsmetod för vissa cancerformer”, säger vd Ulrich Krasilnikoff i en kommentar.

Den nya studien kommer undersöka Curasights teranostiska (terapi/diagnostik) strategi genom att testa diagnostikplattformen uTRACE och behandlingsplattformen uTREAT.

Bolaget vill genomföra nyemissionen för att säkerställa sin kapitalstruktur och säkra framtida finansiering. Kapitalet ska även användas för att rekrytera patienter och stärka pipelinen.

Varje befintlig aktie i Curasight per avstämningsdagen den 22 februari berättigar till en teckningsrätt. Sju teckningsrätter berättigar innehavaren att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 18 danska kronor per aktie.

Teckningsperioden löper från den 23 februari till och med den 7 mars.

Flera medlemmar i Curasights ledningsgrupp har gått med på att teckna aktier i företrädesemissionen för total cirka 1,3 miljoner danska kronor, eller 2,5 procent av det totala beloppet. Dessa är vd och finanschef Ulrich Krasilnikoff, operativ chef Hanne Damgaard Jensen och marknadschef samt medgrundare Andreas Kjær.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons