Crowdcube etablerar sig i Sverige

Publicerad

Internationella crowdfundingjätten Crowdcube, som har sina rötter i Storbritannien, lanserar i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Crowdcube är den första plattformen som fått licens för hela EU. EU arbetar på att harmonisera möjligheten att resa kapital för bolag. Bolaget har historiskt gjort kapitaliseringar upp till 13 miljoner euro, motsvarande cirka 140 miljoner kronor.

“Men den största fördelen med crowdfunding som modell är att bolag kan få trogna kunder att bli delägare och på så sätt ambassadörer för bolaget”, säger Mikael Angesjö, Nordenchef på Crowdcube, till Breakit.

Crowdfunding har fått kritik för att sparare utsätts för risk. Angensjö uppger för Breakit att bolaget inte har samma process som VC-bolag.

“Vi får in väldigt många ansökningar och det är bara omkring 5 procent som vi till slut släpper igenom. De måste ge oss tillgång till alla finansiella siffror och vi går igenom dem tillsammans.”

https://www.breakit.se/artikel/32136/crowdfundingjatten-crowdcube-kommer-till-sverige-det-ar-storsta-fordelen-med-var-modell

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons