Credit Suisse europeiska kreditchef lämnar – BN

Publicerad

Investmentbanken Credit Suisses europeiska kreditchef, Jonathan Moore, lämnar sin post som en av två globala chefer för kreditprodukter. Det skriver Bloomberg News som tagit del av interna memos i banken.

Moore har jobbat på Credit Suisse i över två decennier, och lämnar efter att banken fått utstå flera skandaler de senaste åren, vilka sammanlagt kostat flera banken miljarder dollar.

Moores kredithandelsavdelning, som gör affärer i företagsobligationer och derivat, har drabbats hårt av en global nedgång i verksamheten. Branschintäkterna har sjunkit mellan 30 och 50 procent i första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Credit Suisses intäkter från handel med räntepapper sjönk med 50 procent till 759 miljoner dollar under det första kvartalet. Resultatet var det sämsta bland världens största investeringsbanker.

Daniel McCarthy kommer ta över ansvaret över globala kreditprodukter på Credit Suisse. David Jones kommer ansvara över kreditprodukterna i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer rapportera till McCarthy.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons