Creades vd inte alls nöjd med första delen av året – Di

Publicerad

Investmentbolaget Creades vd John Hedberg är inte alls nöjd med starten för verksamheten i år och spår samtidigt att den resterande delen av året blir tung för portföljbolagen Instabee och Apotea. Det rapporterar Dagens industri.

”Det känns som att vi sitter i omklädningsrummet efter en första halvlek där vi har blivit lite tilltufsade”, säger han i en intervju med Di.

Creades avkastning på substansvärdet under det andra kvartalet landade på -3 procent, medan jämförelseindexet OMXGI avkastade 2 procent.

Under kvartalet har värderingen för Apotea sänkts till 5,4 miljarder kronor, från 6,2 miljarder i det första. Samtidigt har även värderingen i Instabee skruvats ner något och ligger nu på 10,2 miljarder, att jämföra med 13,5 miljarder under Q4 i fjol.

”De bolag som har mer exponering mot konsument och e-handel har mer marknadsmotvind nu och det är inte säkert att vi har sett det värsta av det än. Det är en större osäkerhet än vad det har varit på ganska lång tid”, skriver han i vd-kommentaren för kvartalet.

Samtidigt ligger kassan på ovanligt höga 400 miljoner kronor, och Hedberg uppger att man försöker använda marknadsläget till att både öka i befintliga innehav – men även potentiellt addera nya.

https://www.di.se/digital/sven-hagstromers-creades-inte-sakert-vi-sett-det-varsta-an/

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons