Chelonia Market Neutral ökade 0,84 procent i januari – investerar i Kinnevik efter börsfall

Publicerad

Fonden Chelonia Market Neutral steg 0,84 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Angenfelt.

Inledningsvis konstaterar förvaltaren att de största positiva bidragsgivarna kom från de inhemska långpositionerna i Dustin Group, Saab och Securitas.

Vidare skriver förvaltaren att man har passat på att köpa sig in i Kinnevik efter bolagets börsfall.

”Förtroendet för ledningen i Kinnevik har med all rätt fått sig en törn vilket resulterat i en större riskrabatt. Sedan har naturligtvis den minskade attraktionen för olönsamma tillväxtbolag påverkat kursutvecklingen för Kinnevik.”

Förvaltaren beskriver Kinnevik som ett intressant innehav där nettokassa och innehavet i Tele2 motsvarar 77 kronor per aktie i Kinnevik. Detta motsvarar närmare 80 procent av börsvärdet i bolaget. Sedan tillkommer också onoterade tillgångar som enligt Kinneviks senaste beräkningar uppskattas till ett värde om 95 kronor per aktie.

”Om alla onoterade bolag havererar är risken på nedsidan 20 procent. Om Kinneviks värdering, som baseras på senaste kapitalrundor och värderingen av liknande noterade tillgångar, är korrekt så är uppsidan 70 procent” skriver förvaltaren och fortsätter:

”Det torde räcka med att ett av de över 30 onoterade bolagen blir en succé för att värderingen av de onoterade tillgångarna skall rättfärdigas. Det tycker vi är en risk värd att ta.”

Chelonia Market Neutral, %januari, 2024
Fond MM, förändring i procent0,84

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons