Case All Star minskade 5,77 procent i februari – köpt i SSAB och sålt i Essity

Publicerad

Fonden Case All Star minskade 5,77 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 8,16 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,77 procent och är därmed bättre än index som har minskat 16,12 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltaren Elin Wiker.

Wiker inleder månadsrapporten med att konstatera att februari fick ett dystert slut där allas farhågor besannades när Ryssland invaderade Ukraina. Marknaden kom att präglas av hög volatilitet och nedgångar under februari. Förvaltaren förväntar sig en slagig börs framöver.

Samtidigt skriver Wiker att centralbankernas kommunicerade strategi att höja styrräntorna och minska balansräkningarna kvarstår. Förvaltaren tror att centralbankerna kommer vidmakthålla sin strategi med den anledning att kriget kommer späda på den allt redan höga inflationen, något centralbankerna inte kan tolerera. En initialt försiktigare höjning är dock trolig.

Under månaden har fonden köpt i SSAB och sålt i Essity.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet Investor B, Astra Zeneca och Boliden med portföljvikter om 6,58, 5,71 och 5,36 procent.

Case All Star, %februari, 2022Fond MM, förändring i procent-5,77Index MM, förändring i procent-8,16Fond i år, förändring i procent-8,77Index i år, förändring i procent-16,12

Joel Johansson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons