Carl Icahn har köpt in sig i Jetblue Airways, aktien rusade i efterhandeln

Publicerad

Den kände aktivistinvesteraren Carl Icahn har köpt 10 procent av flygbolaget Jetblue Airways, enligt inskickade dokument. Det rapporterar CNBC.

Icahn köpte in sig i bolaget under januari och februari. Han anser att verksamheten är undervärderad och vill diskutera med bolaget om att potentiellt få styrelserepresentation, enligt dokumenten.

Jetblue har kommenterat Icahns entré på ägarlistan.

”Vi är alltid öppna för en konstruktiv dialog med våra investerare i samband med att vi fortsätter att genomföra vår plan för att öka värdet för alla våra aktieägare och intressenter”, säger bolaget i ett uttalande.

Jetblue var upp 16,3 procent i efterhandeln på måndagen.

Icahn har tidigare investerat i flygbranschen. I slutet av 1980-talet köpte han ut TWA från börsen men lyckades aldrig vända på bolaget, vilket i slutändan resulterade i en konkurs.

Jetblue hade tidigare planer på att gå samman med Spirit Airways men fick ett nej av en federal domare då affären ansågs skulle leda till en minskad konkurrens inom lågprisflyg.

https://www.cnbc.com/2024/02/12/activist-investor-carl-icahn-reports-nearly-10percent-stake-in-jetblue-airways-says-stock-is-undervalued.html

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons