Calgus ökade 3,8 procent i november – ABB kan överraska positivt

Publicerad

Fonden Calgus steg 3,8 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden minskat 28,1 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Gustaf von Sivers, Carl Urban och Gustav Olsson.

Inledningsvis skriver förvaltarna att uppgången på börsen under november bland annat berodde på mjukare tongångar från amerikanska centralbanken och svagare inflationsförväntningar.

Vidare lyfter förvaltarna innehavet ABB och bolagets vd Björn Rosengren.

”När Björn Rosengren tog över i februari 2020, utlovades en ordentlig översyn och decentralisering av företaget, som skulle ge högre marginaler och bättre tillväxt. Efter två år är ABB på god väg att överträffa sina mål och vi tror det kan bli än bättre”, skriver förvaltarna.

Förvaltarna tror att Rosengren strävar efter marginaler på 20 procent. Om detta är möjligt menar förvaltarna att aktien ska upp till 500 kronor. Fonden ökade sin position i ABB under månaden.

Gällande portföljaktiviteten har man ökat i Xano, ABB och åter köpt i Mildef. Man har sålt Enea på grund av att bolaget har en motvind i sina affärer som förvaltarna menar att de inte riktigt förstår sig på.

Största positiva bidragsgivare till fonden under månaden var VNV, Sandvik och Electrolux.

Fondens aktievikt var vid månadsskiftet 90 procent. Fondens kassa ligger på 10 procent.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Nederman, Volvo och Securitas med portföljvikter om 11, 8 respektive 8 procent.

Calgus, %november, 2022
Fond MM, förändring i procent3,8
Fond i år, förändring i procent-28,1

Filip Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

“Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.”

Annons