Börsveckan ger köpråd för Söder Sportfiske, Kabe och Bokusgruppen, säljråd för Raysearch

Publicerad

Börsveckan rekommenderar köp av Söder Sportfiske, Kabe och Bokusgruppen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Balder, Studentbostäder, Nibe och Vimian samt lämnar säljråd för Raysearch.

Söder Sportfiske har fallit tillbaka till introduktionskursen från september 2021. Två halvsvaga rapporter i ett turbulent börsläge är orsaken. Det öppnar upp ett bra köpläge för de som inte fick chansen vid noteringen, skriver Börsveckan.

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe hade ett starkt 2021 med stöd av hemestertrenden. ”Kabe är ingen tillväxtraket men ett välskött och lågt värderat bolag med fin direktavkastning. Så för en värdeinvesterare framstår aktien som ett bra köp”, skriver tidningen.

Balder är största fastighetsbolaget på Stockholmsbörsen med en gedigen historik under grundaren Erik Selins ledning. Värderingen är inte avskräckande och aktien är ett bra långsiktigt val, anser Börsveckan som stannar vid rådet avvakta.

Studentbostäder handlas till en substansrabatt trots låg vakansrisk. Bolaget har en hel del pågående projekt och drivs med relativt hög belåningsgrad. Värderingen är rimlig, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Värmeteknikbolaget Nibe har gynnsamma utsikter. Aktien har fallit rejält, men värderingen är fortfarande hög, bedömer tidningen som stannar vid rådet avvakta.

Medicinteknikbolaget Raysearch har svårt att lyfta lönsamheten samtidigt som tillväxten gått i stå. Nu lyfter orderingången och kanske bli innevarande år en vändpunkt. Värderingen är dock fortsatt skyhög, anser Börsveckan och ger säljråd.

Veterinärbolaget Vimians aktie har halverats sedan tidningens säljråd men värderingen är fortfarande hög. ”Vi slopar säljrådet sedan halveringen av kursen och intar en neutral hållning till Vimian”, skriver Börsveckan.

Bokhandeln Bokusgruppen är inget tillväxtcase, men bolaget har stabila marknadsandelar och fina kassaflöden. Aktien är fortsatt billig, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd från förra sommaren.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons