Bitcoin kan rasa 70 procent nästa år enligt Standard Chartered – BN

Publicerad

Bitcoin kan rasa så mycket som 70 procent under nästa år. Det skriver Standard Chartereds globala analyschef Eric Robertsen i ett kundbrev, rapporterar Bloomberg News.

Robertsen pekar ut det potentiella raset som en av möjliga “överraskningar” nästa år där marknaden undervärderar riskerna.

Prognosen där bitcoin kan landa på 5 000 dollar kommer efter att kryptovärlden hamnat i gungning från kryptobörsen FTX konkurs. Detta har även skapat spridningseffekter med kryptolångivaren Blockfi i konkurs på grund av sin exponering mot FTX.

Robertson tror också att ett ras i bitcoins värde kan korrelera med en uppgång för guldet på 30 procent till 2 250 dollar.

Guldet brukar ses som en säker tillgång i orostider men har i år backat cirka två procent. Ett skäl kan vara förstärkningen av amerikanska dollarn. Guldet handlas i dollar och när dollarn stärks blir det dyrare att köpa den ädla metallen för utländska köpare, vilket minskar efterfrågan.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-12-05/bitcoin-sinks-further-70-in-standard-chartered-list-of-possible-2023-upsets

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons