Bioarctic ska presentera nya lecanemab-data vid kongress

Publicerad

Forskningsbolaget Bioarctic och samarbetspartnern Eisai kommer att presentera nya data för läkemedelskandidaten lecanemab vid 2022 års AD/PD-kongress i Barcelona och online. Det framgår av ett pressmeddelande.

Eisai kommer att presentera resultat från fas 2b-studien av lecanemab i patienter med tidig Alzheimers sjukdom och från den pågående öppna förlängningsstudien, inklusive nya biomarkördata. Eisai kommer även att lämna en uppdatering kring den kliniska utvecklingen av lecanemab, inklusive utvecklingen av en subkutan version av läkemedelskandidaten, heter det i pressreleasen.

Bioarctics grundare Lars Lannfelt kommer även att presentera lecanemabs och andra senkliniska antikroppars verkningsmekanismer i den så kallade amyloid-beta-kaskaden, som leder till uppbyggnaden av plack som bryter ner hjärnan.

Kongressens fullständiga namn är The International Conference on Alzheimer’s and Parkinson’s Diseases and related neurological disorders.

Eisai räknar med att slutföra den stegvisa inlämningen av en ansökan till amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA under andra kvartalet 2022. Dessutom förväntas resultat från den bekräftande kliniska fas 3-studien Clarity AD i slutet av september 2022.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons