Billerud säljer affärsenheten Managed Packaging som omsätter 770 miljoner kronor

Publicerad

Förpackningsbolaget Billerud har tecknat avtal om att sälja affärsenheten Managed Packaging till investmentbolaget Mimir Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen av Managed Packaging är en konsekvens av Billeruds fokus på förpackningsmaterial, vilket betyder en minskad strategisk betydelse av tjänsteerbjudanden. Avyttringen kommer att minska komplexitet och positivt påverka Billeruds ebitda-marginal.

– Managed Packaging har bidragit till Billerud med expertis inom optimering av fiberbaserade förpackningslösningar för globala varumärkesägare, men det finns inga samordningsfördelar med vår kärnverksamhet, som är vårt fokus för de kommande åren. Managed Packaging kommer nu få en ägare som vill utveckla verksamheten, till nytta för medarbetare och kunder, säger Christoph Michalski, vd och koncernchef i Billerud.

Transaktionen planeras slutföras under augusti 2023 och förväntas ge en positiv resultateffekt för Billerud om 20 miljoner kronor, som kommer att redovisas som en jämförelsestörande post i det tredje kvartalet. Den planerade avyttringens påverkan på Billeruds ebitda och nettoskuld kommer att vara oväsentlig.

Managed Packaging erbjuder kundanpassade förpackningslösningar för globala varumärken och detaljhandelskedjor med tillverkning i Asien och har ett stort nätverk av produktionspartners.
Affärsenheten omsatte i fjol 770 miljoner kronor och har 143 medarbetare i Asien, Europa och USA. Billerud förvärvade 30 procent av verksamheten under 2011 och resterande 70 procent under 2013.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons