Beowulf Mining-chefen har skrivit brev till näringsministern – önskar besked

Publicerad

Prospekteringsbolaget Beowulf Minings vd Kurt Budge har åter författat ett brev till näringsministern, denna gång Karl-Petter Thorwaldsson, och frågar sig när bolaget kan vänta sig ett besked i frågan om en bearbetningskoncession för sin fyndighet i Norrbotten, Kallak.

Frågan om ett ja eller nej till en bearbetningskoncession för Kallak har legat på regeringens bord sedan 2017. När Thorwaldsson tillträdde uppgav han att det fanns ett stort behov av svenska gruvor.

I marknaden har det funnits förhoppningar om ett snart beslut i frågan. Det har också förekommit protester i Norrbotten mot ett möjligt ja, och även andra opinionsbildare såsom ärkebiskopen har kampanjat.

”Det är fullt förståeligt att regeringens uppmärksamhet under de senaste veckorna har riktats mot krisen i Ukraina, det var tidigare pandemin. Men när Kallak-ärendet har legat på regeringens bord sedan mitten av 2017 finns det egentligen inga rimliga ursäkter för att skjuta upp ett beslut längre, eftersom det har funnits mer än gott om tid att bedöma ärendet i enlighet med Sveriges lagar och rutiner”, skriver Budge och betonar att Beowulf Mining behöver ett ”ja” eller ”nej”.

Han avslutar sitt brev med en fråga om när ett beslut kan fattas.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons