Bavarian Nordic misslyckas med fas 3-studie mot RSV

Publicerad

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic misslyckades med en fas 3-studie mot RSV hos personer 60 år och äldre, enligt ett pressmeddelande.

De slutliga resultaten från studien visade att vaccinkandidaten var 59 procent effektiv när det gällde att förebygga minst 2 fördefinierade symtom i de nedre luftvägarna, vilket uppfyllde ett av kriterierna i studien.

Vid utvärderingen av vaccinkandidatens förmåga att förebygga allvarligare sjukdom i de nedre luftvägarna baserat på 3 eller fler fördefinierade symtom var effekten dock endast 42,9 procent, vilket inte uppfyllde målet.

Baserat på dessa resultat kommer Bavarian Nordic inte att fortsätta utvecklingen av RSV-programmet och partnerskapet med Nuance Pharma för att utveckla och lansera vaccinet på utvalda asiatiska marknader kommer att avslutas.

”Den fortsatt starka tillväxten inom bolagets verksamhet för resevaccin förväntas absorbera intäktsminskningen på grund av de milstolpsbetalningar på 195 miljoner danska kronor som inte längre förväntas från partnerskapet med Nuance Pharma. Avvecklingen av RSV-programmet förväntas därför inte ha någon inverkan på företagets finansiella vägledning för 2023”, kommenterar Paul Chaplin, vd Bavarian Nordic.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons