Attana hoppas på ett resultat av egen försäljning i Sverige inom 6-12 månader – vd

Publicerad

Forskningsbolaget Attana har sagt upp sitt distributionsavtal med Addlife-ägda Triolab. Det NGM-noterade bolaget skall istället sköta försäljningen på den svenska marknaden i egen regi.

Vd Teodor Aastrup uppger i en kommentar till Finwire att företaget kommer att sköta försäljningen med egen personal och den kommer även understödjas av han själv samt Thomas Ljungberg, som är Head of Life Science.

”Givet vår pipeline hoppas vi på att se resultat inom 6-12 månader”, uppger Aastrup.

Beslutet att sköta försäljningen själva bedöms också gynna kassaflödet och innebär ett fokus på avslut med bra marginaler, fortsätter Attana-chefen.

”Givet våra nuvarande resurser tror vi att direktförsäljning är det mest kassaflödesoptimala. I rådande konjunktur är det många som fokuserar på sin kärnverksamhet och då bedömer vi det som mindre sannolikt att en distributör prioriterar våra produkter. Våra produkter kan bidra till tillväxt på sikt”, uppger han och fortsätter.

”Med distributörer blir vi också mer utsatta om de flyttar på personal och vi måste träna upp nya. Det innebär att vi lägger kraft för långt från kund.”

Attana backar med 1,2 procent i den inledande onsdagshandeln på NGM.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons