Ark Invest lyfter fram potentialen för Spacex

Publicerad

Cathie Woods Ark Invest har varit ute med positiva kommentarer om rymdbolaget Spacex som är ett relativt nytt innehav i Ark Venture Fund-portföljen. Det skriver Seekingalpha.

Ark Invest belyser att den största möjligheten på kort sikt finns i den satellitbaserade bredbandstjänsten Starlink. Spacex har redan 1 000 Starlink-satelliter i omloppsbana med målet att förse världen med internet.

Ark pekar på möjligheterna som finns enbart i USA, där 42 miljoner amerikaner uppges sakna tillgång till bredband, enligt BroadbandNew Research.

“Om den siffran stämmer skulle bredbandstjänster till underbetjänade i USA kunna utgöra en adresserbar marknad på cirka 10 miljarder dollar per år, om man antar att det genomsnittliga hushållet består av 2,6 personer och att den genomsnittliga månatliga bredbandsräkningen är 50 dollar”, skriver Ark.

På medellång sikt, inräknat för hela världen, bedöms marknaden kunna vara värd 100 miljarder dollar. Och då är Spacex väl positionerat redan nu att vinna en större del av den marknaden, enligt Ark.

https://seekingalpha.com/news/4040616-ark-invest-talks-up-the-bull-case-on-spacex

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons