Anders Tegnell slutar som statsepidemiolog – får toppjobb inom WHO

Publicerad

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell lämnar sitt uppdrag den 14 mars för att börja jobba på Världshälsoorganisationen, WHO. Det framgår av ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten.

Tegnell kommer att vara senior expert för en ny grupp som ska samordna arbetet mellan WHO, FN:s barnfond Unicef och vaccinorganisationen Gavi. Uppdraget handlar bland annat om att göra covid-19-vaccin tillgängliga i länder som inte kunnat köpa eget vaccin.

”Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner”, säger Anders Tegnell.

Den som ersätter Anders Tegnell som statsepidemiolog blir Anders Lindblom. Han jobbar idag vid avdelningen för smittskydd och hälsoskydd.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/mars/anders-tegnell-till-internationellt-vaccinuppdrag-for-who/

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons