Analyshus om Synthetic MR:s rapport – ’försiktiga försäljningsestimat för 2024’

Publicerad

Medicinteknikbolaget Synthetic MR:s rapport för fjärde kvartalet har inte lett till några revideringar från analyshusen vad gäller rekommendationer och riktkurser.

Pareto Securities står kvar vid sin köprekommendation med riktkursen 30 kronor.

Analyshuset tar med sig från rapporten att Synthetic MR:s utsikter för 2024 kan tyckas vara försiktiga.

Bolaget guidar för en omsättning på drygt 110 miljoner kronor i år, vilket motsvarar en ökning på 23 procent från 2023.

”Vi tror att målet kan vara försiktigt, men vårt huvudsakliga mål är att inte ha för höga förväntningar på Symri 3D i år”, skriver Pareto.

Pareto sänker sin försäljningsprognos med 8 procent i år, men höjer samma med 3 procent för 2025 vilket landar i en årlig tillväxt på 30 procent.

”Samtidigt förväntar vi oss att Synthetic MR väsentligt kommer att överträffa sitt ebit-marginalmål på mer än 20 procent trots att vi har ökat våra opex-estimat”, skriver Pareto. Opex är en förkortning för operativa kostnader.

SEB behåller sitt motiverade värde 26-31 kronor för Synthetic MR. Banken skriver i uppdragsanalysen att den tror att bolagets försäljningsmål för 2024 är uppnåeliga.

Det påpekas att bolaget går in i året med ett starkt momentum. ”Och tillväxtdrivande faktorer från 2023, såsom Philips SmartSpeed-paket och direktförsäljning, kommer sannolikt att fortsätta in i 2024”, skriver SEB.

Vidare väntas tillväxten se ytterligare stöd från lanseringen av Symri 3D som är planerad att ske under första halvåret i Europa, uppges det.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons