Analysguiden sänker motiverat värde för Tura Group, ser återhämtning under andra halvåret

Publicerad

Analysguiden sänker det motiverade värdet för distributören Tura Group till 4,50 kronor per aktie, från tidigare 5,00 kronor, i spåren av den svaga Q1-rapporten. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Inledningen på året blev svag som väntat med lägre intäkter och negativt resultat. Detta dels till följd av hackerattacken i december som spillde över på den första månaden 2024, men också på grund av ett svagt sentiment på marknaden.

”Intäkts- och resultatutvecklingen låg något lägre än våra förväntningar – detta som en konsekvens av en svagare bruttomarginal än förväntat men även det rådande makroekonomiska läget. Vi räknar dock med att se både förbättrad försäljning och resultat under andra halvåret”, skriver Analysguiden.

Samtidigt väljer Analysguiden att sänka sina prognoser efter att ledningen sagt att de ser en lägre ebitda-nivå för innevarande år. Man justerar ner som mest för 2024, men gör också marginella nedjusteringar för de efterföljande åren.

Det nya lägre motiverade värdet med tio procent uppges återspegla en genomsnittlig nedjustering av vinstprognosen med lika mycket för prognosperioden 2024-2026.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons