Amazon i Storbritannien kan tvingas att erkänna fackförening för första gången

Publicerad

E-handelsjätten Amazons brittiska verksamhet kan tvingas till att erkänna en fackförering i landet för första gången efter att medlemmar i GMB på lagret i Coventry fått tillstånd att hålla en juridiskt bindande omröstning. Det skriver The Guardian.

CAC, Central Arbitration Committee, som är det lagstadgade organet att besluta om kollektivavtalsrättigheter, har beslutat att en omröstning ska hållas på anläggningen för att se hur stort stödet för ett fackligt erkännande är.

En seger i frågan skulle ge GMB rätten att diskutera villkor som lön, arbetstid och semester med Amazon.

GMB har genomfört en rad strejker vid anläggningen i Coventry sedan i januari i fjol då man krävde en lönehöjning till 15 pund i timmen och att en representant skulle finnas med och förhandla löner med ledningen.

”Från dag ett av GMB:s kamp för fackliga rättigheter på Amazon har det varit en modern kamp mellan David och Goliat. Ett år senare är detta ett verkligt historiskt ögonblick när arbetstagarna står upp mot företagets obevekliga antifackliga propaganda”, säger Amanda Gearing, som är en av GMB:s ledande organisatörer.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire

Annons