Alzecure ska presentera två Neurorestore-abstract vid Alzheimerkonferens i april

Publicerad

Forskningsbolaget Alzecure har fått två abstract om forskningsplattformen Neurorestore accepterade för presentation vid 2nd Swedish Meeting for Alzheimer Research, som kommer att hållas i Stockholm den 21 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bland annat ska resultaten från den kliniska fas 1 single-ascending-dose-studien med kandidaten ACD856 presenteras. Den oralt administrerade kandidaten syftar till att förbättra kognition och minnesförmåga och utvecklas primärt för behandling av Alzheimers sjukdom.

Vidare ska bolaget presentera nya prekliniska data som visar på en dosberoende positiv effekt av både neurotrofiner och Neurorestore-substansen AC-0027136 på mitokondriell funktion. AC-0027136 kunde även avsevärt förbättra inlärningen och långtidsminnet hos åldrade djur, skriver bolaget.

”Dessa resultat stärker ytterligare vår tilltro till målmekanismen och visar på bredden av effekter inom Neurorestore plattformen. Vi ser framemot den fortsatta kliniska utvecklingen av ACD856 som ny behandling för Alzheimers sjukdom, en indikation med stora medicinska behov, och att fortsätta utforska andra möjligheter”, kommenterar vd Martin Jönsson.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons