Alligo väl rustat för investeringar i organisk tillväxt och förvärv framöver – ledningen

Publicerad

Industriåterförsäljaren Alligos ”starka finansiella situation” gör företaget väl rustat för att fortsätta investera i organisk tillväxt och i nya företag. Det säger bolagets finanschef Irene Christina Wisenborn Bellander under morgonens rapportsamtal.

Alligos organiska tillväxt under det andra kvartalet landade på 2,7 procent, vilket dock var lägre än de 3,7 procent som uppvisades under det första kvartalet. Under perioden förvärvade företaget tre nya bolag.

Vd:n Clein Johansson Ullenvik utvecklar ytterligare i frågan.

– Vi har haft intensiva diskussioner och förhandlingar med våra leverantörer under kvartalet för att göra oss mer konkurrenskraftiga tillsammans. Det kommer framöver ske en del förändringar i det produktsortiment vi har, olika varumärken kommer lämna och andra varumärken kommer ansluta sig, förklarar han.

Johansson Ullenvik säger också att man vill göra fler förvärv under tiden framöver.

Rapporten visade dock på en inbromsande marknad kopplat till vissa segment i Finland och Norge. På en analytikerfråga kring hur tankarna går när det gäller situationen i de båda länderna svarar vd:n att man följer utvecklingen, men är väl rustat för klimatet.

– Vårt erbjudande är väl mottaget i tuffare tider, men vi följer det noga. Så för oss med åtta kundsegment tror jag att vi är på god väg att bygga något som inte är alltför beroende av ett enskilt segment, förklarar Johansson Ullenvik.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons