Acucort siktar på registreringsansökan i USA nästa år – har diskussioner med potentiella partners

Publicerad

Life science-bolaget Acucort siktar på att skicka in en registreringsansökan till den amerikanska myndigheten FDA rörande Zeqmelit under nästa år. Det skriver vd Jonas Jönmark i ett julbrev till aktieägarna.

”Våra förhoppningar om ett godkännande är höga. Acucorts övergripande mål är att kommersialisera Zeqmelit globalt, det vill säga i EU, USA och på utvalda nyckelmarknader”, skriver han.

Vad gäller milstolpar under året pekar han ut godkännandet i Danmark och Norge som viktiga.

”Det innebär att läkemedlet nu är godkänt i hela Skandinavien vilket är viktigt i våra diskussioner med potentiella partners och regulatoriska processer för andra marknader”, uppger Jönmark som också skriver att han är optimistisk inför nästa år.

Bolaget har i november meddelat att man nått det första kommersiella avtalet för Zeqmelit. Det rörde den israeliska marknaden.

”Fortsatta diskussioner pågår med ett antal potentiella partners för andra utvalda marknader. Vi har satt höga krav, vilket innebär att vår ’partner of choice’ ska vara välrenommerad och ha erfarenhet av affärsområdet allergi. Vår strategi är att attrahera partners med regional eller global marknadsnärvaro och förmåga att effektivt lansera Zeqmelit”, skriver Acucort-chefen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons