Annons

Annons

Aspia

Aspia har nu hittat sin nya vd efter att Magnus Eriksson oväntat fick sparken tidigare i år.  Det blir Ola Gunnarsson som närmast kommer från rollen som koncernchef för SBC som tar över vd-rollen.

Den kinesiska yuanen sjunker till sin lägsta nivå gentemot dollarn på elva år och experter varnar nu för valutakrig. Dessutom i morgonsvepet denna måndagsmorgon att Aspia får ny CFO och att Weworks börsnotering liknar en konstinstallation.

Intresset för Pär Nuder tycks omättligt. Hela tre artiklar om Skistars före detta ordförande tog sig in på veckans topplista. En krönika signerad Per Lindvall lockade också storpublik.

Aspias vd Magnus Eriksson fick sparken i veckan. Ordförande Jan Frykhammar tar nu tillfälligt över vd-posten.

– Vi har börjat processen med att rekrytera ny vd, säger Mikaela Murekian, kommunikationsdirektör på IK Investment som äger Aspia

Oväntat vd-skifte på Aspia, Folksam investerar 70 miljoner euro i EQT-fond och Bisnode ett av Sveriges mest välskötta bolag. Det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.

Redovisningsföretaget Aspia har inte ens fyllt ett år som eget bolag. Nu toppar de tidningen Balans lista på jämställt ägande med 33 procent kvinnor i partnergruppen.
–Jämställdhet och övrig mångfald är oerhört viktigt för affären, säger Magnus Eriksson, vd på Aspia.

Aspia förvärvar Skeppsbron Skatt och utökar därmed utbuden med skatterådgivning. "Vi har en stor efterfrågan på skatterådgivning från våra kunder", säger Magnus Eriksson, vd för Aspia. Även Skeppsbron Skatt ser möjligheter med samgåendet.

Sidor