FNZ Swedbank
Foto: Austin Distel via Unsplash
Digitalisering

Swedbank vidareutvecklar sin sparaplattform med FNZ

“Swedbank gör en av de största satsningarna på digital infrastruktur i bankens historia,” skriver banken om den pågående investering i en ny sparaplattform.

Uppdaterad 2021-06-08
Publicerad 2021-06-08

Swedbanks nya spararplattform, vilken utvecklas och implementeras med hjälp av teknikbolaget FNZ, ska tillhandahålla nödvändig infrastruktur “för att stödja löpande, skräddarsydd rådgivning och ge möjlighet till nya tjänster för sparande och investeringar” men även bidra till ökad stabilitet och bättre tillsyn och regelefterlevnad, skriver Swedbank i ett pressmeddelande.

– Den nya sparplattformen är en del av vårt strategiska arbete med att effektivisera och förenkla våra processer och arbetssätt och samtidigt skapa en stabil, standardiserad och skalbar grund för hela Swedbank och sparbankernas kunderbjudande, säger Kerstin Winlöf, Chef för Group Financial Products & Advice på Swedbank, i en presskommentar.

Investeringen beskriver Swedbank som “en av de största satsningarna på digital infrastruktur i bankens historia.”  Den exakta storleken på investeringen är oklar.

– Swedbank ska öka takten att vidareutveckla digitala lösningar och självbetjäningsfunktioner där det passar för att samtidigt kunna ge kunderna mer tid i avancerad rådgivning utifrån deras behov, önskemål och förutsättningar. Allt i syfte att göra kundernas finansiella liv enklare och säkra deras Finansiella hälsa, säger Kerstin Winlöf.

FNZ valdes efter en omfattande utvärdering av ett flertal leverantörer som kan tillhandahålla avancerade sparandetjänster, marknadsinfrastruktur och hög driftsäkerhet.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in