Swedbank upprepar övervikt för aktier

Taggar i artikeln

Swedbank
Swedbank.Swedbank.
Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Swedbank behåller sin övervikt för aktier. Övervikten är den nästa högsta möjliga.

Finwire

Sverige och USA har en liten övervikt, Europa och Japan normalvikt och tillväxtmarknader har en undervikt.

Övervikten i aktier finansieras fortsatt med en undervikt i räntor. Krediter har neutral vikt fortsatt.

”Vårt grundscenario är intakt och den måttliga andhämtningspaus vi haft på vissa håll ser vi som naturlig. Året har präglats av ett massivt och tudelat nyhetsflöde men det har generellt tolkats positivt. Istället för att låta motvinden stoppa oss fångar vi medvinden”, skriver storbanken i en investeringsstrategirapport.

Annons

Inom aktier skriver banken följande;

”Vi har tidigare belyst koncentrationsriskerna som uppkommit i aktiemarknaden och den senaste tidens kräftgång kan delvis förklaras av att marknaden allokerar om inom aktiemarknaden, från de mest heta segmenten såsom de AI-drivna techbolagen, inte sällan tungviktarna i diverse aktieindex. Det faller inom ramen för vårt basscenario, det vill säga att uppgångarna kommer bredda sig i takt med att recessionsoron bedarrar.”

Osäkerheten kring konjunkturutvecklingen och kommande räntesänkningar skapar tudelade utsikter i det korta perspektivet, menar banken.

Annons

”Aktiemarknaden brukar se bortom det kortsiktiga och då ser vi ett ljus i tunneln, men samtidigt kan enstaka datapunkter och/eller marknadsrörelser föranleda snabba förändringar.”

Annons