Finans Nyhet

Styrelsekris i AIK?

Publicerad

Valberedningen hoppar av före stämman.

Måndagens stämma i AIK Fotboll kan bli dramatisk. På fredagen meddelade bolaget att nomineringskommitténs ledamöter hoppar av utan slutfört uppdrag.

Det är Roger Blomqvist, Tom Strand och Thomas Lundmark som kastar in handduken. Därmed finns inget förslag framme till ny styrelse.

AIK skriver i pressmeddelandet att förhoppningen trots allt ”är att kunna presentera ett färdigt förslag på måndag den 14 mars inför årsstämman”.

Annons

I den nuvarande styrelsen återfinns flera personer från finans- och juristbranschen som ordförande Johan Strömberg, advokat på Nordia, samt ledamöterna Mats Carlsson, vd E Öhman J:or Fondkommission, Thomas Gravius, vd Panaxia, och Richard Henze, analytiker på ABG Sundal Collier.

I februari meddelade en grupp mindre ägare i AIK att de är missnöjda med bolagets och klubbens skötsel. Under namnet Enat Gnagarkapital krävde de inflytande över verksamheten. Det var dock oklart om de skulle kräva en styrelsepost på stämman:

– Det beror på vilka andra kandidater som dyker upp och som eventuellt har åsikter som ligger i linje med våra, sa initiativtagaren Niklas Pålsson till Realtid.se.

Annons

Ordförande Johan Strömberg och vd Annela Yderberg var inte anträffbara för en kommentar på fredagen.

Annons