Finans Nyhet

Stefan Dahlbos dystra förlust

Publicerad
Uppdaterad

Den tidigare HQ-vd:n Stefan Dahlbos investeringsbolag redovisar röda siffror.

Sara Johansson

Efter kraschen i HQ har motgångarna för samtliga inblandade varit många. En av dem är Stefan Dahlbo som tvingats lämna vd-posten i Öresund och ordförande-posten i HQ samt sina uppdrag i två börsbolag.

Men motgångarna tar inte slut där. I slutet av juli lämnade han in årsredovisningen för sitt investeringsbolag Svendborg. Omsättningen för 2010 är lika med noll och årets resultat landar på en förlust på minus 86.500 kronor, jämfört med året innan då bolaget gjorde en vinst med 1,3 miljoner kronor.

Bolaget har eget kapital om cirka 2 miljoner kronor.

Annons

Innan HQ-kraschen var Stefan Dahlbo engagerad i 12 bolag. I dag har den siffran krympt till två, Svendborg samt Svensk Tennis.

I den pågående tvisten mellan HQ och den tidigare styrelsen försvaras Stefan Dahlbo av advokaterna Jonas Löttiger och Hans Forssell från Eversheds Södermark. Under sommaren har skriftväxlingarna mellan parterna stått still men domstolen förväntar sig att aktiviteten kommer fortsätta under september.

Stefan Dahlbo

Dahlbo har under många år haft en mycket framgångsrik roll med finansmännen Sven Hagströmer och Mats Qviberg.

Dahlbo kom under 90-talet från Alfred Bergs kapitalförvaltning till Hagströmer/Qvibergs aktiemäklarfirma HQ där Dahlbo blev vd och valde strategin att HQ skulle satsa på kapitalförvaltning åt kunder, vilket gick väldigt bra.

När Sven Hagströmer och Mats Qviberg senare övertog investmentbolaget Öresund blev Dahlbo senare vd för Öresund som haft en makalös värdeökning genom åren.

Annons