Annons

Annons

Stefan Charette blir huvudägare i Actic

Stefan Charette har, via Athanase Industrial Partners, ökat sitt ägande i Actic International S.à.r.l och är numer huvudägare i bolaget. IK avyttrar i samband med detta hela innehavet i Actic.

Actic, som noterades på Nasdaq Stockholm i april i år, har fått nya huvudägare genom att Athanase Industrial Partners tillsammans med ett antal nya och befintliga institutionella ägare har förvärvat Actic International S.à.r.l. resterande aktiepost om 41,81 procent som ägs av IK 2007 Fonden. 

Athanase, ökade sitt ägande från 7,9 procent till 15,4 procent av de utstående aktierna.

Affären gjordes efter Nasdaq Stockholms-börsens stängning på tisdagen genom en så kallad ”club deal” ledd av SEB, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Annons

Annons

- Actic kan genom att stärka sitt erbjudande och ha den mest kostnadseffektiva strukturen leda den konsolideringen som sker på marknaden. Det kommer att skapa betydande värde för såväl kunder som aktieägare. Därför är Athanase Industrial Partner och jag positiva till att nu tillsammans med bolagets övriga aktieägare fortsätta stödja Actics framtida utveckling genom att investera ytterligare kapital i samband med att IK avyttrar sitt resterande ägande,  säger Stefan Charette Athanase Industrial Partner.

- För bolaget är det positivt att det är ägare från börsnoteringen i våras som ökar sitt innehav i Actic samtidigt som vi också får in helt nya ägare, säger Christer Zaar, VD och koncernchef Actic Group.

Vid noteringen åtog sig Athanase Industrial Partner, Swedbank Robur och Fjärde AP-fonden att, på vissa villkor, förvärva aktier motsvarande sammanlagt cirka 31 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet, vilket motsvarade cirka 19 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget efter noteringen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons