Finans Nyhet

Staffan Dahlgren

Publicerad

… Realtid.se:s egen vinkännare har äntligen blivit bjuden på kräftskiva och laddar med bira.

Tjena Staffan! Hur är läget så här mitt i kräftsäsongen.

– Bra. Men jag har fortfarande inte fått några kräftor än.

Oj då, hur klarar du dig?

Annons

– Sådär. Men jag har faktiskt blivit bjuden på kräftskiva nu, så det ska nog ordna sig.

Förra veckan snackade vi om nubbe. I dag tänkte jag att vi skulle ta och prata om bra öl till kräftorna.

– Då tycker jag att man ska välja en lager eller en ljus ale. Tyngre öl som stout lämpar sig inte lika bra till kräftor. Man vill gärna ha en öl med mycket friskhet i.

Annons

Har du några tips?

– Visst, ett jättebra svensk öl som heter Hell tycker jag att man ska testa. Det bryggs av ett litet bryggeri som heter Jämtlands bryggerier. Det är friskt och har mycket smal av humle i sig. Kostar 19.90 för en stor flaska.

– Ett annat gott svenskt öl är Uppsala som bryggs av Gamla slottskällaren. Även det ett friskt öl, men lite brödigare och med toner av citrus. 18,80 för en stor flaska.

Annons

Är det svenskt öl som gäller till kräftor?

– Inte nödvändigtvis, men jag tycker det är trevligt att stödja de här lite mindre bryggerierna som gör mer hantverksmässiga öl. Men det finns många utländska öl som passar utmärkt. Ta till exempel en ljus ale från England, Fuller’s London Pride. Koster 18,90 för en burk. Det är en riktig höjdare tycker jag.

Annons