Finans Nyhet

Spotlight Groups tillväxtfond godkänd – startas under hösten

Peter Gönczi VD Spotlight GroupPeter Gönczi VD Spotlight Group
Peter Gönczi VD Spotlight Group. Foto: Spotlight Group
Publicerad
Uppdaterad

”Gainbridge Novus Nordic” är namnet på en fond med fokus på tillväxtbolag som Spotlight Group startar under hösten. Fondbolaget för Gainbridge Novus Nordic är fondhotellet AIFM Capital.

Marlene Sellebraten

Spotlight Group har erhållit godkännande av Finansinspektion, FI, för en ny fond med fokus på tillväxtbolag. ”Gainbridge Novus Nordic” som fonden heter startas under hösten. Gainbridge Novus Nordic har som långsiktigt mål att förvalta cirka 200–400 miljoner kronor. Kapitalet kommer att anskaffas i steg. Fondbolaget för Gainbridge Novus Nordic är fondhotellet AIFM Capital. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sebastian Hodel Fryzell och Cedric Jirsell, båda från Sedermera Fondkommissionen, kommer att driva fonden, som vd och ansvarig förvaltare respektive förvaltare för fonden. 

– Fondens inriktning och investeringsstrategi är väldigt spännande. Vårt fokus är direktinvesteringar i innovativa tillväxtbolag i Norden som väljer den noterade miljön som ett verktyg för att förverkliga sin tillväxtresa. På så sätt bidrar vi till att få goda idéer att växa och verka för att entreprenörer och ägarledda bolag väljer att gå till aktiemarknaden för externt tillväxtkapital, något vi ser som en stor fördel för både oss och andra investerare. Vi har redan märkt av ett gott intresse från investerare och upplever att de uppskattar möjligheten att investera i noterade tillväxtbolag med stor potential på ett genom fonden väldiversifierat och riskminimerat sätt. Vi ser verkligen fram emot att komma igång och då talar jag för hela teamet på Gainbridge Capital, säger Sebastian Hodel Fryzell i en skriftlig kommentar.

Annons

Fonden Gainbridge Novus Nordic kommer att drivas av företaget Gainbridge Capital som blir ett helägt dotterbolag till Spotlight Group. 

– Nu tar vi nästa steg i vår vision att vara den självklara partnern för tillväxtbolag. Med en oberoende fond som Gainbridge Novus Nordic kan innovativa tillväxtbolag få en tydlig investerare på resan att förverkliga sin potential. Med detta upplägg kan vi erbjuda företagen ytterligare institutionell finansiering i samband med kapitalanskaffningar och ser samtidigt bra möjligheter till en god avkastning för såväl fondandelsägarna som aktieägarna i Spotlight Group, säger Peter Gönczi, vd för Spotlight Group, i en skriftlig kommentar.

I fondens advisory sitter Lisa Enckell, Jan Petersson, Semmy Rülf och Thomas Gidlund.

Annons

Annons