Finans Nyhet

Sörenstam köper Stockholms-herrgård

Publicerad

Efter misslyckandet i US-open tröstar sig Annika Sörenstam med en herrgårdsvilla i Stockholms skärgård. Källor hävdar nämligen att golfproffset är en av spekulanterna på Fagerdala gård på Värmdö, som har ett utropspris på 9,3 miljoner kronor. Området passar världsstjärnan bra, det finns flera golfbanor i närheten.

Fagerdala Gård byggdes 1850 och genomgick nyligen en omfattande renovering. Den gula herrgårdsvillan har fri utsikt över Brevikssundet mellan Strömma och Djuröbron. Till tomten hör även en stor strandbit.

Mitt emot Fagerdala gård går det att skymta porrkungen Bert Miltons före detta lyxsjöställe, Hässelmara gård på Fågelbrolandet. Den herrgården har bytt ägare ett par gånger sedan Milton sålde och gick förra sommaren för 25,6 miljoner kronor.

Riktigt så dyrt ser dock Fagerdala gård inte ut att bli. Utropspriset låg i våras på 11 miljoner kronor men har nu sänkts till 9,3 miljoner kronor. Taxeringsvärdet uppgår till strax över sex miljoner kronor, uppger Stadsbyggnadskontoret.

Annons

Enligt fastighetsmäklaren Skeppsholmen har ett par stycken spekulanter sett Fagerdala gård vid privata visningar. Att Sörenstam skulle vara en av dem vill Skeppsholmen dock inte bekräfta.

Skulle Annika Sörenstam köpa herrgården blir hon granne med både familjen Wallenberg, Olof Stenhammar och Mats Arnhög.

Annika Sörenstams pappa, Tom Sörenstam, bekräftar att han och Annikas mamma Gunilla, letat efter ett hus för sin dotters räkning. Han dementerar dock att det skulle handla om Fagerdala gård.

Annons

– Vi letar efter ett hus åt Annika, framför allt vid Mälaren, men även i skärgården. Det har vi gjort sedan två till tre år tillbaka. Men i år har vi inte sett något hus på Värmdö. Det ryktet är osant, säger han till Realtid.se.

Realtid.se:s källor är dock övertygade; Annika Sörenstam är en av de som varit på privat visning av Fagerdal gård under våren. Fagerdala skulle också passa bra för världens bästa kvinnliga golfspelare. I närheten ligger både Fågelbro Golf & Country Club, Wermdö Golf & Country Club och Ingarö Golf Club.

För golfklubbarna på Värmdö skulle världsstjärnan Annika Sörenstams närvaro betyda mycket. Framför allt skulle det förstärka Värmdös rykte bland stockholmarna som annars helst spelar på mer centrala Stockholmsbanor.

Annons

– Det skulle skapa en goodwill för golfen härute, det står utom allt tvivel, säger Anders Redborn, vd för Fågelbro Golf & Country Club.

Fagerdala gård består av en villa, ett dubbelgarage, en gäststuga på 45 kvadratmeter, en bod på 22 kvadratmeter samt en magasinsbyggnad i tre plan på omkring 400 kvadratmeter. Tomtarealen är på totalt 11.956 kvadratmeter.

Enligt fastighetsmäklaren är den 295 kvadratmeter stora gula villan fördelad på tre plan.

Entréplanet består av en hall med slipad kalksten, en gästtoalett, två stora ljusa sällskapsrum, en salong med öppen spis och utgång till terrass samt en matsal.

På övre plan finns ett rymligt och välinrett badrum i anslutning till ett masterbedroom med utgång till en altan med vacker utsikt över Brevikssundet.

Övervåningen rymmer även tre sovrum med sjöutsikt samt ett allrum med en öppen spis. I källaren finns tvättstuga och pannrum.

På vinden väntar dock det bästa, ett sovrum med anslutning till dusch, bastu och relaxavdelning.

Annons