Skepp ohoj! Så fixar du både en hundrabagger och ett enkelt båtliv

Taggar i artikeln

10x-podden
Mohammed Salih, delar med sig av sina bästa tips och spaningar i det senaste avsnittet av 10x. Podden gästas också av Axel Nordman, vd i Sverige för Skipperi.Mohammed Salih, delar med sig av sina bästa tips och spaningar i det senaste avsnittet av 10x. Podden gästas också av Axel Nordman, vd i Sverige för Skipperi.
Mohammed Salih, delar med sig av sina bästa tips och spaningar i det senaste avsnittet av 10x. Podden gästas också av Axel Nordman, vd i Sverige för Skipperi.
Publicerad
Uppdaterad

Kommer det bli en bra sommarbörs i år? Kommer vi att få se en revansch för mikrobolagsfonder och aktier på de mindre listorna som Nasdaq First North, NGM Nordic SME och Spotlight? Årets sparprofil 2023, Mohammed Salih, delar med sig av sina bästa tips och spaningar i det senaste avsnittet av 10x, som görs i samarbete med Realtid. I andra delen av podden så går vi på djupet kring hur en båtdelningstjänst fungerar och varför det kan vara ett bättre och smidigare alternativ för både plånboken och planeten än att äga en båt. Vi gästas av Axel Nordman, vd i Sverige för Skipperi.

Realtid.se

 

 

Annons

Mohammed Salih tog hem det prestigefyllda priset Årets Sparprofil 2023, ett pris som Affärsvärlden ger ut tillsammans med Lannebo Fonder. I detta avsnitt av 10x podden så delar han med sig av sin inspirerande resa från att vara flyktingbarn från Irak till att idag vara framgångsrik finansprofil och kommunikationschef och sparekonom på Lannebo fonder, författare, föreläsare, influencer samt miljonär på aktier och fonder.

Även om han är noga med att peka ut att hans strategi är att vara långsiktig och sätta en stor del av sitt sparande i breda fonder och investmentbolag, så delar han också med sig av sin bästa affär och varför han tror på en revansch för småbolagen:

– Du kommer ju inte alltid få en tenbagger på largecap, midcap eller ens smallcap, utan då måste man leta sig lite längre ned i listorna, säger Mohammed Salih i 10x podden.

Annons

–Kan man hitta bolagen som snart vänder till lönsamhet och har en bra produkt eller affärsmodell så kan man pricka in vad som till och med kan bli en hundrabagger.

Axel Nordman är Sverigechef för den marknadsledande båtdelningstjänsten Skipperi.

Bolaget som började i Finland lanserade nyligen i USA och erbjuder numera även en del elbåtar i sin flotta.

Annons

Axel Nordman delar med sig av sina spaningar kring framtiden för båtmarknaden, delningsekonomin, elektrifiering, hur erbjudandet utvecklats över tid och hur planerna ser ut framåt. Finns det en börsnotering av Skipperi i korten?

För de lyssnare som är nyfikna på att testa att bli medlem i Skipperi så erbjuds poddlyssnare ingen startavgift (ord. 2 995kr) samt möjlighet att säga upp medlemskapet om man önskar till och med den sista juni för de som använder koden ”10X24” när man tecknar ett nytt medlemskap på skipperi.se.

Disclaimer: ”Inget av innehållet i denna podd ska ses som investeringsråd. Lyssnarna kan också anta att vissa av bolagen som medverkar i programmet gör det som en del av ett betalt samarbete eller som en del av ett tidigare eller pågående rådgivningsuppdrag hos programledarens företag.”

Annons