Finans Nyhet

Skandiaaktieägare bakom styrelsen

Publicerad

Skandias Aktieägarförening stöder styrelsen, men tycker att uppgörelsen med förre styrelseordföranden Lars Ramqvist är olycklig.

Skandias Aktieägarförening anser att ”uppgörelsen med tidigare ordföranden Lars Ramqvist var olycklig”, men säger sig fortsatt ha ”stort förtroende för Skandias styrelse”. Det framgår av ett pressmeddelande från Aktieägarföreningen.

Skandias styrelse höll ett sammanträde på fredagsmorgonen för att diskutera den uppgörelse som träffats med Lars Ramqvist. Han ska enligt den betala 2,2 miljoner kronor till Skandia, något som har kritiserats hårt bland annat av Aktiespararnas Riksförbund.

– Det är en olycklig uppgörelse, men eftersom den juridiska sitsen är så svår bedömer vi att detta är det bästa. De som kritiserar uppgörelsen sätter inte bolaget Skandias väl främst, säger Per Löfqvist, advokat och ordförande i Aktieägarföreningen.

Annons

Han betonar att det är olyckligt att bland annat Aktiespararna vill underkänna förslaget till uppgörelse med Ramqvist på bolagsstämman i april.

– Har styrelsen beslutat detta är det bäst så. Vad bolaget behöver är att ägna sig åt sin verksamhet, det är olyckligt att styrelsens tid i stället upptas av att diskutera den här typen av frågor, säger Löfqvist.

Skandias kommunikationsdirektör Hans G Svensson vill inte berätta om fredagens möte.

Annons

– Det har inte varit något krismöte i Skandia. Vi kommenterar aldrig interna möten. Har vi något viktigt att meddela kallar vi till presskonferens eller skickar ett pressmeddelande, säger han.

Aktiespararna avser att driva frågan om att inte godkänna uppgörelsen med Ramqvist vid bolagsstämman. De tycker att Ramqvist ska betala ett större belopp och om han inte gör det frivilligt bör Skandia driva en rättslig process mot honom, enligt riksförbundet.

Skandias Aktieägarförening har cirka 2 100 medlemmar varav en minoritet är anställda i Skandia i dag.

Annons

TT

Annons